TAHNIAH FIQA IKON GADIS MELAYU MUSIM KE-2

Thursday, November 5, 2009 23:58
Posted in category General
FIQA GADIS MELAYU 01

FIQA IKON TERKINI GADIS MELAYU!!!

Baru sebentar tadi berlangsung siaran langsung FINALE IKON GADIS MELAYU MUSIM KE-2. Lima finalis Gadis Melayu dipilih untuk meneruskan perjuangan ke peringkat akhir mereka adalah Shazfinas Hashim (Finas), Nadiah Adrianna (Nadia), Putri Noor Nawal Haji Ramlan (Putri), Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin (Fiqa) dan Hazlin Hussain (Lyn).

Final malam ini dikendalikan buat julung kalinya oleh pasangan suami isteri Adlin Aman Ramli dan Emelda Rosmila, antara juri profesional yang mengadili peserta adalah Shafinaz, Rosyam Nor dan Adam Salleh. Manakala persembahan diserikan dengan kemunculan Tomok, Faboluos Cat dan Black mentor.

Apa yang pasti, siapa yang memenangi dan memegang takhta sebagai IKON GADIS MELAYU MUSIM KE-2 ini telah terjawab!!! Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin, satu-satunya peserta akhir bertudung dinobatkan sebagai juara!!! Fiqa melalui segmen persembahan telah memilih untuk berlakon. Nyata ‘bantuan’ lakonan berkesan pasangan lakonnya iaitu aktor berkaliber FAUZI NAWAWI membuatkan persembahan Fiqa benar-benar hidup dan berjaya menambat hati juri serta penonton di studio DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA. Pujian wajar diberikan kepada Fiqa atas bakat lakon yang turut membuatkan Rosyam Nor terpaku.

Tahniah Fiqa!!! IKON GADIS MELAYU MUSIM KE-2 akhirnya jatuh ke tangan gadis yang ‘bersih’ dari palitan kontroversi. Kemenangan Fiqa secara tidak langsung menyelamatkan ‘air muka’ pihak produksi Gadis Melayu yang sebelum ini dilihat mengambil peserta seperti ‘tangkap muat’ apabila peserta-pesertanya HANGAT dengan kontroversi gambar-gambar PANAS ala-ala gadis barat!!!

Biodata ringkas IKON GADIS MELAYU MUSIM KE-2

Nama: Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin. Umur : 20. Asal : Parit Buntar, Perak . Kerjaya : MAHASISWI IPTA. Keunikan dan Kelebihan Diri: Seorang yang lemah lembut, bijak berkomunikasi, menyimpan cita-cita menjadi ahli biologi dan personaliti tv yang berjaya.

FIQA GADIS MELAYU 02

FIQA GADIS MELAYU 03

Dicatat oleh : “sekuk tawar kecik cicoh kopi-O”

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

101 Responses to “TAHNIAH FIQA IKON GADIS MELAYU MUSIM KE-2”

  1. Ala-Hai says:

    November 6th, 2009 at 12:01 am

    Ini baru la name gadis melayu….jaga aurat….sejuk hati memandang…hik2

    [Reply]

    mawy Reply:

    a’ah….walaupun jawapan yang diberi kepada juri ketika sesi soalan uji minda dijawab agak jelam kabut dan tak memenuhi kehendak jawapan,tapi dia memang layak sebab bak kata Ala-Hai, “jaga aurat….sejuk hati memandang”.

    [Reply]

    xanzac Reply:

    wahhh… bro nampaknya turut mengadili peserta2 tu… ;-)
    .
    tapi peserta2 lain lain pun ntahapehape kan bro, menari, menyanyi sumbang mambang… :-D
    .
    mujur gak ar xde yg buat tarian pendet :-D

    [Reply]

    azizwan(dot)com Reply:

    betul3.. dan paling penting tak pernah keluar cerita hot pasal beliau kat mana2 blog @ web hiburan :)

    [Reply]

    mawy Reply:

    betul wan…fiqa nih boleh dikategorikan sebagai artis baru yang fresh…
    .
    tapi kalau dah masuk dunia artis nih kena jaga2 la,sbb mcm2 leh jadi cam ostat akil hell…sian dia….tok guru dah kata,”jgn masuk balik jadi artis”. tapi akil hell degil…la ni kan dah susah..

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    akhil hayy…?
    NO KOMEN… :-D
    tahap keAKHILbalighannya dah memang xbleh dipertikaikan lagi, susah nak nasihat org yg dah lama benor akhil baligh ni, nak plak namanye pun AKHIL…

    mawy Reply:

    hehehe…sian kat ustat akhil hayy nih…aku asek kutuk dia je…k la,aku cuba tak mau kutuk dia dah…sebenarnya aku takde la nak kutuk pun al-Fadhil al-Ustaz Akhil al-Rawa nih…tapi disebabkan dia dah memalukan institusi pondok2 semalaysia,tuh yang aku marah benor2 tuh…

    ROHAIFI AZRI Reply:

    jgn bimbang mawy, mmg institusi pondok mahupun insan yg bergelar ‘ustaz’ turut terkena tempias Akhil Hayy lantaran kontroversi ini, tapi hakikatnya yg terlebih2 malu dengan apa yg blaku adalah EMPUNYA DIRI itu sendiri.

    mawmawwiy Reply:

    jgn confius &m’confiuskan org laen
    awek ni x tutup aurat
    bertudung xsmstinya tutup aurat
    pakaian ketat tudung x tutup dada
    berhias untuk lelaki selain suami 
    hukum ALLAH tiada kompromi

    [Reply]

  2. ROHAIFI AZRI says:

    November 6th, 2009 at 12:42 am

    mawy… ni awek hang dah menang gadis melayu!!!
    xbuat kenduri doa selamat ke…? ;-)

    [Reply]

    mawy Reply:

    amboi2 bro Ro….marah Zaujah ana nanti tau….
    .
    aku memang dah bajek fiqa nih menang sebab malam tadi aku tgk,dia sorang je yang maintain sampai ke akhir dari segala palitan kontrobesi..
    .
    yang lain2 bak kata admin memang tak dapek nak elak dari kontroversi gambo2 panas…
    .
    huhu sampai wife aku kata semalam,ha,sape2 lepas nih ada hati nak jadi gadis melayu kena pakai tudung…kuikuikui…
    .
    idea yang bernas dari my wife tau,bukan dari Fiqa yer bro Ro…xmau gossip2 aku dgn orang lain yek bro Ro…kuikui..bro Ro nih memang hangat kadang2 aku rase…huhu

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    tu ar… mmg bagus ar si Fiqa ni yg menang. Memang bagus gak gurl pakai tudung menang. Islam itu indah. Islam akan mengangkat sesuatu bangsa itu menjadi bangsa bermaruah, berjaya dan disegani.
    .
    TANPA HIDAYAH ISLAM. Xkemananye melayu tu…

    [Reply]

    mawy Reply:

    tapi Islam biarlah luaran dan dalaman…
    .
    bukan macam perompak2 latin yang merompak di KLIA tempoh hari yang menyamar jadi Islam tapi kapir..
    .
    tuh yang paling bahaya skrg nih…kafir yang berpura2 Islam paling bahaya…

    ROHAIFI AZRI Reply:

    ooo… kira macam ORIENTALIS BARAT ar, ada kalangan Orientalis ni siap hafal dan fahami ayat2 alQur’an, tujuannya untuk mematahkan hujah kita dan mencari kelemahan serta menyerang pemikiran umat Islam menggunakan kitab suci alQur’an itu sendiri.

    mawmawwiy Reply:

    boleh ke Islam mengangkat sesuatu bangsa itu menjadi bangsa bermaruah, berjaya dan disegani melalui aktiviti maksiat mcm ni

    [Reply]

  3. aku says:

    November 6th, 2009 at 1:47 am

    wahhhh,, nseb baek fiqa yg menang kalo org laen cnfrm rmai yg pertikai..huhuhu
    nyway congratz yer fiqa!! u deserve it…
    =)

    [Reply]

    mawy Reply:

    kalau org lain yang menang,aku pun leh keliru dgn konsep gadis melayu yang cuba ditonjolkan Tv9 nih…yelah,takkanlah gadis melayu ialah gadis yang banyak kontroversi..

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    bkn stakat KELIRU bro,
    bleh jd HARU-BIRU!!! :-)

    [Reply]

    mawy Reply:

    memang pun,aku rase kalau lain menang,mesti takde org dah respek tv9 yang byk wat prgm islamik..

    [Reply]

  4. Admin Zon Artis says:

    November 6th, 2009 at 5:36 am

    yes, fiqa deserve to win this competition.. congratz fiqa

    [Reply]

    mawy Reply:

    betul tuh admin…dia sorg je yang betul2 layak…barulah org tgk dan kata, “owhhh..macam ni lah baru gadis melayu…”
    .
    lagipun fiqa nih punyer persembahan real dan tak buat2 macam sesetengah yang lain, sampaikan bro Ro syam pun ajak, “mailah berlakon dengan abang…” pergh….tak payah nak audition lain dah..

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    fuhhh! nampaknye mawy betul2 membuat pemerhatian teliti semasa final mlm tadi. aku nengok2 jeling2 je, wife aku yg sokmo dok nengok program ni.
    .
    tapi lakonan fiqa mmg bagus! rosyam pun mcm bro cakap ar, trus tawarkan blakon… InsyaAllah lepas ni bleh ar cuba2 blakon, tapi pilihlah watak yg seswaiiii… ;-)

    [Reply]

    mawy Reply:

    ekeke…aku tgk kebetulan time fiqa tuh jer sbb isteri aku nak tgk tv2,dia follow sangat kat tv2 punyer citer tuh…hehehe

    ROHAIFI AZRI Reply:

    ceeewaaahhhh… ayat cover nampak mawy… ;-)
    ape2pun ok ar coz sempat tengok Fiqa tu perform. Kalo tengok yg lelain, lagi ar ntahapehape nye persembahan…

    mawy Reply:

    hehehe…cover tu taklah…alih2 cenel je..tibe2 time alih,ternampak fiqa,benti sat,pastuh tgk tv2 balik…kuikui

    [Reply]

  5. arieza says:

    November 6th, 2009 at 6:25 am

    perlu ke ade bnda2 program mengarut cmni? ‘ikon gadis melayu’ apekah? alahai… sume nk untung je..

    [Reply]

    mawy Reply:

    ntahla arieza…dulu takperlu,sebab sumer org tau gadis melayu ok,sopan santun,berbudi bahasa,tak minum arak,tak pi clubbing awalaupun ada gak yang pi,tapi tak ramai pi..pastuh,taat pada ibubapa….
    .
    jadi pada pendapat aku yang cetek akal fikiran ini,mungkin tujuan diadakan pgrm ni adalah untuk bagitau pada masyarakat melayu bahawa,inilah contoh gadis melayu sekarang yang sudah terserap oleh peredaran zaman…bak kata iklan BH,”zaman dah berubah”

    [Reply]

    azizwan(dot)com Reply:

    ntah ler.. aku pun tak tahu. huhu..

    [Reply]

    mawy Reply:

    huhuhu…aku pun buat-buat tau je nih..hukhukhuk

    [Reply]

    mawmawwiy Reply:

    setuju ng arieza
    x gune 1 sen p0n kt bangsa
    MEMALUKAN adala
    kawan Cina i gelak2 j time ktrang tetgk GM2 kat litar lumba time mkan kt mamak
    x membina minda aktvt x relevan 
    &pntang camera f0cus sume jg gedik terkinja2
    s0rng p0n x tutup aurat

    [Reply]

  6. Fariza says:

    November 6th, 2009 at 8:56 am

    congrats fiqa !!!!
    suka fiqa menang dr yang lain
    .
    hohohohoho
    .
    actually rancangan cmni tok hiburan je…
    mkin lama mkin jd hiburan2 lain…
    .
    ntahlah…
    hiburan telah menguasai pemikiran manusia dr BERZIKIR…

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    betul tu… setuju dgn pendapat fariza…
    apa relevannye bile pertandingan akhir ni diorang kene buat persembahan. ada yang menyanyi, menari, berlakon. Rase2nye kalo ada yang mengaji (tilawah) agak2nye bleh menang x…? :-)

    [Reply]

    Fariza Reply:

    terima kasih…
    the best thing programme is TILAWAH…
    lebih dekat dengan Allah..

    kita bukannya x open, boleh open, tp agak2 lah kan…
    lgpun x tgk sgt pun Gadis Melayu ni…
    hohohohohoho

    Manusia semakin suka hiburan…
    Bukalah Astro dgr ceramah dari ustaz2 lebih baik dr melopong tgk hiburan…

    huhuhuhuhuhuhu

    [Reply]

    mawy Reply:

    isk…
    betulla kata cik farida…isk…

    [Reply]

  7. ROHAIFI AZRI says:

    November 6th, 2009 at 10:06 am

    xde ke memana pihak nak buat IKON LELAKI MELAYU…? :-D

    [Reply]

    wikwiki Reply:

    kalau ada pun mesti aku tak dapat masuk..

    sbb bro ro mesti da dpt tittle pnya..

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    amboiii3x…
    merendah diri plak wikwiki ni….
    tentu la pesertanya di kalangan org2 muda, aku dah lanjut usia :-D

    [Reply]

    wikwiki Reply:

    mana ada merendah diri..keke sedar diri adalah,..aku muda pn tak lanjut usia pn tak,,kira dlm kategori masak-masak buah lah tu..

    mawy Reply:

    sebenarnye aku 1st,seken bru bro RO…3rd barulah ko wikwiki..kuikuikui,..

    [Reply]

    wikwiki Reply:

    ok…!! yeah.. mcm ni baru ada compete nih..hahaha..

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    KJ lantik aku untuk jadi juri program Ikon Lelaki Melayu tu seandainya ia dilaksanakan… :-D

    [Reply]

  8. mawy says:

    November 6th, 2009 at 10:50 am

    kalau ikon lelaki melayu sape nak tgk…dah tentu pepuan je…nanti rating jatuh…tapi kalau wat ikon gadis melayu,dah tentu laki pepuan tgk…rating pun leh dibanggakan jap..

    [Reply]

    azizwan(dot)com Reply:

    itu la pasal.. laki boleh je nengok gadis melayu atas byk sebab. huhu.. salah satunya opkos la sbb boleh cuci mata. hahaha.. datuk2 yg bujang (yg dah kawen pun termasuk sama kot) boleh pilih calon isteri..
    .
    klau jejaka melayu, silap2 pompuan pun taknak tgk (mahu tapi malu sbenarnya). tp aku sure la ada gak lelaki yg nengok program jejaka melayu tu klau betul2 ada. yg tu, faham2 la yer :)

    [Reply]

    mawy Reply:

    kalau yang tgk tuh lelaki tulen,takpe,kalau laki samtin,isk ngeri jugak..huhuhuh

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    aku rase kita boleh mintak Khairy Jamaluddin terbitkan program IKON JEJAKA MELAYU!!! eh, nape plak tetibe timbul nama KJ ni… hahahahahaha… :-D

    mawy Reply:

    ehem bro Ro…..rindu kat KJ ke….nanti aku minta admin cari indo psl KJ bg kat ko yer….
    .
    jgnlah rindu2 kat KJ tau…ala2..

    wikwiki Reply:

    bro ro ada skandel ngan kj??wahh..

    mawy Reply:

    hahahaha…tau xpe…

    ROHAIFI AZRI Reply:

    hamboi hamboi hamboiiii…
    cepat je kalo bab2 ngenekan aku… :-D

    [Reply]

  9. nena says:

    November 6th, 2009 at 11:25 am

    betol….betol…setuju

    [Reply]

    mawy Reply:

    betul apa cik nena…hari nih ada paper ape…study rajin2 tau,jgn byk gosip,nnt exam keluar idea gosip jek pulok…huhu

    [Reply]

  10. .ib. says:

    November 6th, 2009 at 11:52 am

    hello~~ thx sbb singgah… jemput follow… ;) cool lah page… byk info~

    [Reply]

  11. calvin says:

    November 7th, 2009 at 1:10 am

    tetek bole tahan
    dah ada yang adjust ke tuu

    [Reply]

    wikwiki Reply:

    amboi..

    [Reply]

    carrot Reply:

    astagfirullah::::

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    bawak2 mengucap bro… :-D

    [Reply]

    mawy Reply:

    terus terang betol si calvin nih tgk tetek org..apowla….

    [Reply]

    knal gtu2 je Reply:

    sungguh x sopan..!!!

    [Reply]

    mawmawwiy Reply:

    da awek tu berbesar hati tayang kat org
    enj0y j la
    badan mont0k..tetek sedap la
    nak j…rrrrrrrrrrrrrrrrramaaaaaaaaaaaaasssssssssss

    [Reply]

  12. adrian says:

    November 7th, 2009 at 10:16 am

    dia ni akak syatilla amirol melvin finalis dewi remaja kali ni ke?

    [Reply]

    wikwiki Reply:

    cuba admin..terjah sket betol ke tak cerita nih..hehehe

    [Reply]

  13. adrian says:

    November 7th, 2009 at 10:17 am

    kalo btol la..adik dia seksi..

    [Reply]

    pumpkin Reply:

    2 adik dia…mmg seksi..tp dia x..mmg yang bertudung

    [Reply]

    wikwiki Reply:

    oooo

    [Reply]

    carrot Reply:

    sgt btol:::
    klu adik seksi kak xsmstinya g2::
    fiqa bgos:::

  14. pumpkin says:

    November 7th, 2009 at 4:39 pm

    yup dia adik syatilla…

    [Reply]

    tomato Reply:

    syatilla tu adik die
    fiqa sulung::
    adik die je seksi
    fiqa x::
    fiqa snts brtudung litup je
    xpng bukak

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    ooo… camtu…

    [Reply]

    carrot Reply:

    mmg cmtu
    =)

    ROHAIFI AZRI Reply:

    bagus sangat2 la kalo dia camtu, harapnye adik dia bleh ubah penampilan. Bertudung tu lebih anggun dan mencantikkan penampilan insan bgelar wanita…!

    carrot Reply:

    hrp2 g2 la::
    tp xtaw la kn
    da msok dewi remaja tu::

    ROHAIFI AZRI Reply:

    mane tahu… harapnye Allah bukakan pintu hati adiknye tu utk berubah dan membuka hati wanita2 di luar sana utk turut berubah dalam menunaikan KEWAJIPAN yang telah ditetapkan oleh Allah swt, TUHAN SERU SEKALIAN ALAM!

    carrot Reply:

    insyaAllah::
    mari la sme2 kte berusaha
    ‘Allah tidak akn mengubah sesebuah kaum itu jika mereka sndri tdk berusaha nk mengubah nye”
    -islam tuk semua-

  15. carrot says:

    November 7th, 2009 at 6:53 pm

    fiqa ni bgos sgt
    die sgt tror bio
    mse mtrik dlu
    ktorg pggl die buku campbell bergerak
    mama bio::: opsss
    sbb sume die taw
    waaa
    hbt2
    kagum
    gelaran die
    miss lecturer
    so sy hrp
    wlaupn da msok dunia artis
    die smbg degree mikrobiology die tu
    jd ahli biology
    cm angan2 die tu

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    eh! kengkawan si Fiqa neh semenye buah2an dan sayur2an ke..? Ada tomato, ada carrot, pumpkim pun ada gaks… huhu… :-)

    [Reply]

    apple Reply:

    haha::
    ye kowt
    =)

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    betul tu carrot… walaupun dah bergelar SELEBRITI dan mungkin gak lepas ni bleh blakon bsama Rosyam Nor, harapnye Fiqa utamakan study & jgn lupa diri…

    [Reply]

    carrot Reply:

    hrp2 g2 la::
    dan yg pentg
    moge Allah permudahkn segala urusan fiqa

    [Reply]

  16. Anjang Aki the clone says:

    November 12th, 2009 at 4:57 am

    Anugerah safi balkis hanya kole pewter dan ceq saja yg d bawa pulang-mana pi hamper dan jambangan bunga, dengar cerita dah di sapu org d belakang pentas-betul ke!!!

    [Reply]

  17. bina badan says:

    December 10th, 2009 at 5:23 pm

    dapatkan panduan untuk bina badan berotot agar anda tough dan dikagumi…

    [Reply]

  18. minah gebu says:

    December 16th, 2009 at 4:30 pm

    cunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr awexxxx nie….
    kalo minah gebu nie laki2…dh tentu minah gebu msuk minag fiqa nie…hikhikhikhik

    [Reply]

  19. knal gtu2 je says:

    December 30th, 2009 at 1:06 am

    fiqa die bdk baik…coursemate2 die btau…
    hope fiqa leh jg nma baik universiti ye..
    goodluck!!

    [Reply]

    mawmawwiy Reply:

    dia dah memb0dohkan diri sendiri serta menjatuhkan maruah serta reputasi ukm sebg institusi ilmu sgn menyertai rancangan dangkal ilmu ini

    [Reply]

  20. aziera says:

    March 12th, 2010 at 1:36 pm

    akak ni cutelah nak nombor fon leh tak

    [Reply]

  21. bukan hipokrit says:

    March 15th, 2010 at 9:16 pm

    maaf yer kisah gadis melayu ni dah lama, tapi kebetulan i baru tengok2 website ni n terbaca artikel ni..untuk pengetahuan korang si fiqa ni hipokrit..tanya ler dia di mana sekarang?..dia dok ada kat gerai makan tepi hentian bas parit buntar. bagus ler dia tolong mak saudara dia buka kedai makan, tapi sayangnya i tengok dia kat gerai tu tak bertudung pun.Actually dia dari dulu tak bertudung pun..rambut karat, masuk gadis melayu tiba2 pakai tudung, kenapa tipu the whole rakyat malaysia..malu ler sikit…jangan hipokrit dik..mengaku saja baik buruk diri kita, jangan hipokrit pada diri sendiri..x percaya pi ler tengok sendiri gerai dia dekat hentian raya parit buntar, berdekatan stesen teksi…anyway makanan kat kedai dia kalau order, tunggulah korang, dekat sejam baru sampai..hahaha..

    [Reply]

    Azah Reply:

    masuk gadis melayu baru bertudung?
    hm… tipu la tu.
    aku matrix pulau pinag skali ngan die, duk satu aras. tiap2 pagi berebut cermin ngan die tuk tilik pkai tudung. mujur aku pendek, die tinggi. dgn bermurah hati die duk blakang aku.
    klau nk kata dari dulu mmg tak pkai tudung, tu aku takleh nk kata apa la sbb aku tak tau yg tu.
    kalau kata masuk gadismelayu baru pakai tudung, yg ni sah2 menipu. satu tahun aku kat matrix skali pon x pernah nmpak die x bertudung kluar blok.
    turun cafe pon tutup aurat. ke anda salah orang ni?

    [Reply]

    ROHAIFI AZRI Reply:

    tak kisah la bro… pandang yang ke hadapan. Kalo BETUL sekalipun dulu dia tak bertudung, so Alhamdulillah skrg ni dia dah bertudung. Hipokrit atau x seseorang tu, itu antara dia dengan TUHAN.

    [Reply]

    ruby Reply:

    ko nie agak2 la nk menpu.. wat fitnah melulu jer. aku ni clsmate die sjak frm4 lg. die memg brtudung

    [Reply]

    enchiban84 Reply:

    ngko ade alamat die tak ruby nk g umah die mkn nasik laaa

    [Reply]

  22. anak malaysia says:

    March 29th, 2010 at 9:38 pm

    yang ni goreng pn sodap..kua..kua..kua..

    [Reply]

    mawmawwiy Reply:

    tang breast tu edap bet0l!

    [Reply]

  23. putrakamal says:

    April 6th, 2010 at 2:51 am

    jagalah tingkatlaku

    [Reply]

    Erik Reply:

    ya…jgn bila da jdi ikon sume da jdi xbtol…kekel kan kesopanan tuh…xrugi pun…malah tuhan lagi suke…bila tuhan da suke sure tuhan syg kan…bila da sayang rezeki pun dtang tnpa d duga kan

    [Reply]

  24. enchiban84 says:

    May 17th, 2010 at 10:05 am

    Askum..xbaik kutuk org..klu da itu rezeki die trime aje la..da ketentuan ilahi..kite manusia hanya mampu melihat corak pemainan duniawi..yg lebih tuh serah ke pd allah..bgus la die bertudung ade manusia yg xbertudung xnak tgor..kite negara islam dlm islam wanita wajib bertudung kerana itu adalah aurat dan haram ke atas sesiapa melihat nye..tp ape2 pon cayok2 fiqa i like u..ape2 fiqa email @ my address..heee~jgn mrh arr kwn2..nk no tel pun bleh 1800-gi mampos..sekian ceramah dr sy wabillahitaufiqwalhidayah wasalam..

    [Reply]

    mawmawwiy Reply:

    manusia bertudung tp x tutup aurat mcm beliau ni la yg merosakkan islam
    sesat lg menyesatkan
    aku harap sgt dia baca kutukan aku ni dan menganalisanya sbg kutukan membina serta google kat internet falsafah aurta menurut islam lalu beramal dgnnya
    kpd yg ada connection, kwn se-u rakan sesek0lah sahabat fb etc harap dpt memanjangkan perkara ini kpd beliau
    semoga ALLAH membuka pintu hatinya agar bertaubat  
    Aamiin

    [Reply]

  25. mawmawwiy says:

    July 6th, 2010 at 11:50 am

    lalu apa sumbangan pompuan ni ni &jg rancangan ni kpd gadis melayu amnya?
    adakah dgn kemenangan fiqa keputsan spm gadis melayu semakinmeningkat membolehkan lebih rmai memasuki ipt?
    adakah gadis melayu di luar sana semakin kurang terjebak dgn budaya kuning dgn adanya ‘so-called’ IKON ini?
    program ini x lain x bukan sekadar rancangan budget (tgk pun da tau cost rendah) bg memenuhi schedule tv9
    x bg manfaat pd masyarakat umum melainkan mengisi poket 2 3 org yg kurang berkelayakan shj

    [Reply]

  26. nena says:

    September 7th, 2010 at 1:45 am

    setuju.utk apa prgram mcm ni?baik g se;esai mslh rempit.nite club pub sume tu dr mganjur bnda2 mcm ni.buang karan ja

    [Reply]

  27. noraini says:

    October 21st, 2010 at 5:51 pm

    em……

    [Reply]

  28. linda matopo says:

    October 22nd, 2010 at 3:38 pm

    fiqa ni bagus orgnya… tp syg adik beradik yang ln x mcm die dlm family, die dgn mak jer pakai tudung. adik bwh die 2 org jd model….muka nak seiras 2, 2 nie…. tp muskil mcmne tv9 rancangan ni leh pilih die, sbb ayah die tu keturunan org japun… dari nama pun dah tau…bkankan die bukan 100% gadis melayu…. die tu kacukan…

    [Reply]

  29. anna farhana says:

    November 3rd, 2010 at 5:21 pm

    agak2 r wei…fiqa ni adik junior skolah aku lah!!!dia mmg pakai tudung la dri skolah ag…jgn nak fitnah2 org mcmtu..mulut busuk mcm bangkai..klu dh baik sgt,ko xbukak la wei blog2 artis nih!!

    [Reply]

  30. Ramanov says:

    August 27th, 2012 at 10:19 am

    Assalam semua….

    Latest on Fiqa… Setiap tahun dan juga tahun 2012 ni, ‘ambe’ beraya lagi bsama Ibu angkat di Butterworth. Pd 25 Ogos 2012 (3 hari lps), Ibu angkat ajak mlwt sepupu arwah suaminya yg lumpuh krn xcident dan juga ke mjlis kahwin cucu sdaranya (spupu Fiqa -pgtin p’puan) di Parit Buntar, Perak. Ibu n adik beradik Fiqa tiba ketika kami sdg mjamu selera. Mmg Fiqa anggun, cantik dan amat ayu bertudung../…..juga adik2 beradiknya semua pp’puan mmg tinggi lampai dan cantik2 sptmana nenek dan ibu mereka dulu2…. Pd zaman muda remaja ambe bkawan dgn ibu kpd Fiqa (Rubiah dan kakaknya Sofiah) yg kerap dtg ke rumah Ibu sdaranya (ibu angkat ambe) di Bwth…klga Fiqa (Atuk /nenek) memang klga yg baik baik belaka….Waktu muda, ambe berkhidmat di Bwth n pernah ‘ada hati ‘ kat ibu Fiqa….he he he3. Ibu angkat ambe yg cuba nak jodoh2 kan kami…tp ia xmenjdi…ambe msih menyimpan foto kami, nostalgia bsama…Kini CT Nur Shafuqa sudah berpunye……semoga bahagia ke akhir hayat dan teruskan dgn penghayatan Islam dlm klga nya sendiri…..wassalam…

    [Reply]

Leave a Reply


Jika anda baru pertama kali meninggalkan respon, ianya akan melalui proses moderation terlebih dahulu. Oleh itu, anda tidak perlu klik SUBMIT untuk kali ke-2. Apa-apa pun, responlah dengan akal yang waras yer :D