(Panas!) Saiful Apek Melancarkan Perang Terhadap David Teo

Friday, May 11, 2012 10:42
Posted in category Bermasalah, Kontroversi, Panas

Ini memang panas! Saiful Apek telah melancarkan ‘perang’ terhadap produser, David Teo dengan mendakwa penerbit filem terkemuka terbabit gagal melunaskan pulangan pelaburan RM200,000 filem Lady Boss dan Anak Mami Kembali kepadanya selepas dia yang membintangi kedua-dua filem berkenaan melaburkan wang hasil lakonannya RM100,000 sejak 2005.

SAIFUL APEK DAN DAVID TEO BERGADUH

Selain isu tidak melunaskan pulangan pelaburan berjumlah RM200 ribu itu, perkara lain dibangkitkan oleh Apek adalah kegagalan David Teo menyiapkan album nyanyiannya sedangkan kontrak dimeterai setahun dan ianya ditandatangani pada tahun yang sama.

Menurut Apek, berikutan tidak berpuas hati dan tidak mempunyai saluran memperjuangkan haknya, dia tampil membuat kenyataan di laman sosial facebook dan twitter sehinggalah menyedari menerima kritikan hebat pengguna rangkaian sosial berkenaan.

Sehubungan itu, pada Ahad ini jam 2 petang, Apek dan lebih 50 selebriti yang mahu menuntut hak masing-masing terhadap David Teo akan mengadakan sidang media bersama bukti dan dokumen yang pernah ditandatangani bagi menerangkan keadaan sebenar.

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “(Panas!) Saiful Apek Melancarkan Perang Terhadap David Teo”

  1. Elie says:

    May 11th, 2012 at 4:00 pm

    habesslah david teo~~~

    [Reply]

  2. me says:

    May 11th, 2012 at 5:36 pm

    lebih 50 selebriti…rmai upenye..bayo david bayo…lu mnyk untung kn..hahaaha

    [Reply]

  3. Encik One says:

    May 11th, 2012 at 10:37 pm

    ala, setakat rm200k.. celah kuku david teo je tu.. ambil cek & sign.. kes selesai.. huhu..

    [Reply]

  4. siputbaby88 says:

    May 12th, 2012 at 11:39 pm

    dapat duit nanti boleh tambah “pelaburan” untuk ddk disebalik tirai besi …
     

    [Reply]

  5. bad says:

    May 13th, 2012 at 8:36 pm

    itulah akibatnya kalau kita bergantung sgt dengan bangsa asing . saya pun hairan kenapa clelebriti kita khususnya orang melayu masih bergantung pada bangsa asing untuk memajukan industri hiburan tanah air. saya lihat ramai juga orang kita yang mampu megeluarkan filem yang jauh lebih bermutu dari penerbit cina ni . cina ni hanya mengambil untung dari titik peluh orang melayu je .. sama-sama lah kita majukan ind. ni tanpa begantung sanagt dengan bansgsa asing ni…  cina tetap cina !  

    [Reply]

  6. Tuntutan RM200,000 Saiful Apek Terhadap David Teo Dibatalkan | Zon Artis says:

    May 14th, 2012 at 12:34 pm

    [...] pada post yang bertajuk (Panas!) Saiful Apek Melancarkan Perang Terhadap David Teo [...]

Leave a Reply


Jika anda baru pertama kali meninggalkan respon, ianya akan melalui proses moderation terlebih dahulu. Oleh itu, anda tidak perlu klik SUBMIT untuk kali ke-2. Apa-apa pun, responlah dengan akal yang waras yer :D