(Lirik Lagu) Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir AF8

Sunday, May 23, 2010 5:19
Posted in category Lagu & Lirik, Video

LIRIK LAGU KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN – SHAHIR AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

IKLAN: Jom layari www.zonbebas.com

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

88 Responses to “(Lirik Lagu) Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir AF8”

  1. mashimaro says:

    May 23rd, 2010 at 1:34 pm

    saya suka lagu ni!!!
    best2!!
    mendalam maksudnye~~

    [Reply]

    haniey cute Reply:

    yekew

    [Reply]

    ashio fujibayashi~ Reply:

    op c0se la ye…kn mashimaro???

    [Reply]

    ebleez Reply:

    mmg power giler! yg paling feel masa dia nyanyikan semula lepas menang af8 aritu

    [Reply]

    aien syahierah binti azman Reply:

    huhu..best punyer!!!

  2. ain8522 says:

    May 23rd, 2010 at 4:22 pm

    Inilah penyanyi baru yang kita nanti2kan selama ni….. kesabaran, perwatakan, keimanan malah keperibadian yang ada pada SHAHIR sudah cukup untuk meraih undian dari peminat2nya termasuk ain sendiri….. tahniah SHAHIR…. peliharalah apa yang kamu ada sekarang jangan bongkak dikemudian hari ya…… insyaAllah

    [Reply]

    eyza_eyzaty Reply:

    eyza pon doakn semoga shahir akn berjya mncpta nama d dunia hiburan….kerana keperibadian,perwatakan,keimanan itulah yg mnempatkan shahir sebagai juara…tetapi ini bru permulaan…bnyk lg yg shahir perlu tmpoh kat luar tu..harap shahir bersbar…smoga shahir akn berjaya smpai bla…jgn hampakn peminat2 shahir…we always lurve u shahir…all the best..

    [Reply]

  3. Meow says:

    May 23rd, 2010 at 4:55 pm

    best2 dengar lagu shahir ni

    [Reply]

    nazrin cool Reply:

    emmm……btol tu,jgn lupe diri mcm artis2 lain tu ingat dah jdi artis boleh megah2 org awam pandang je tau ape yg artis lakukan…

    [Reply]

  4. kaklong says:

    May 23rd, 2010 at 5:04 pm

    hope that shahir wont be the ‘new’ shahir..really like his personality…so down to earth…n of course like this song too….two thumbs up..

    [Reply]

  5. nur farah hanim says:

    May 23rd, 2010 at 5:55 pm

    good job shahir….you are my idola…lagu ni best walaupun jiwang….thankz sebab buat yang terbaik masa di akademi fantasia sampai shahir jd juara….tak sia-sia saya undi shahir….i lurve u shahir…

    [Reply]

    nur faizaul Reply:

    aku ialah peminat setia si shahir.tiap -tiap hari aku menyanyi lagu dia. aku harap sangat dia datang untuk melamar aku….

    [Reply]

  6. norma nasir says:

    May 23rd, 2010 at 8:17 pm

    Best sgt lgu shahir,hrp tak sia2 sy dan kwn2 ske kat shahir…kekalkan kesucian mu….jgn hampkn kt org smua…..sjuk perut mak dia kn…..pe2 pun Tahniah…

    [Reply]

  7. hada says:

    May 23rd, 2010 at 9:26 pm

    lgu nie mmng best…..ssuai dngn shahir…walau cmner pn,shahir buatlah yg terbaik untuk mse akn dtang…tpi jngn mdah lpe dri tau…good luck…

    :)

    [Reply]

  8. dib says:

    May 23rd, 2010 at 9:32 pm

    lagu yg sgt2 best..jd yg tbaik dr yg tbaik, teruskan perjuangan dlm industri muzik..tahniah SHAHIR

    [Reply]

  9. JU758 says:

    May 24th, 2010 at 10:37 am

    mmm sedih sangat dengar shahir nyanyi selepas di umum kan sebagai juara. saya turut menitiskan air mata. tahniah shahir all the best…

    [Reply]

    ZUREN Reply:

    saye pown menitis ayo mate……;( hapy pnye psal….

    [Reply]

  10. nurul nur shahirah says:

    May 24th, 2010 at 11:02 am

    lgu yg sgt2 best…………………jd yg t’baek dri yg pling t’baek,truskan p’juangan dlm industri muzik…………………………taniah shahir kerana jdi juara AF8……………….taniah

    [Reply]

  11. ayg says:

    May 24th, 2010 at 11:37 am

    huhuhu…TAHNIAH SHAHIR…suke sgt lagu dy..

    [Reply]

  12. hani abdullah says:

    May 24th, 2010 at 12:14 pm

    Shahir,you’re the best! Tahniah! Lagu memang sedap sangat. Ingat pesan Pak Nil….jangan hanyut, sentiasa berwaspada dan berhati hati. Jaga imej. all the best to you!

    [Reply]

  13. haney says:

    May 24th, 2010 at 1:20 pm

    sy mnat cgat lagu shahir best oooo………… sy ucpkn TAHNIAH PD SHAHIR.

    [Reply]

  14. syasma says:

    May 24th, 2010 at 2:04 pm

    Tahniah! Kekalkan apa yang ada, semua dengan izinNYA. sentiasa bersyukur.
    Yang penting jangan lupa pada kedua ibubapa dan Allah SWT

    [Reply]

  15. mila sharmila says:

    May 24th, 2010 at 3:19 pm

    tahniah shahir..this is the best song..hopefully u will success in the future n ur carrier..all the best..

    [Reply]

  16. kak N says:

    May 24th, 2010 at 6:56 pm

    Tahniah Shahir, awak ada Aura yang tersendiri. Dah lama tak tengok perserta AF yang hebat Auranya mcm Mawi.. you all boleh berduet nanti. mesti best!!

    [Reply]

  17. nonieybzinta says:

    May 25th, 2010 at 11:02 am

    lagu yg best,tahniah,blk tu ada aura mcm mawi,

    [Reply]

  18. umidhiya says:

    May 25th, 2010 at 2:02 pm

    memang best sesgt lagu ni.. sayu je dgr. sape yg cipta yer?

    [Reply]

    Axie Reply:

    Lagu ciptaan Edry KRU…

    Klimax konsert AF ni selepas announce Juara. Masa ucapan Shahir dn masa dia nyanyi lepas menang tu…. best sesgt!

    [Reply]

  19. along ija says:

    May 25th, 2010 at 4:26 pm

    memang best sesangat…suka dan tak jemu…

    [Reply]

    ira Reply:

    mmg lh bes lau x bes x nyanyi lh

    [Reply]

  20. yuyu naqieya says:

    May 25th, 2010 at 6:29 pm

    ermm…mmg best lew lagu nie…hem…jiwang leleh..

    [Reply]

  21. eyna says:

    May 25th, 2010 at 8:27 pm

    best glew lgu ni
    em jgn lpe diri ingt..
    pmnat  n yg laen2
    yg mnik kan nme shahir..
    sy doa kan shir tros mju oky
    byyee

    [Reply]

    syed ahmad muizzuddin Reply:

    ermmmmm……….betul3

    [Reply]

  22. karisma says:

    May 26th, 2010 at 11:39 am

    TAHNIAH buat Shahir tak sia sia saya pengundi tetap anda. Anda akan jadi icon masyarakat, bila dah berjaya sebagai penyanyi jangan lupa diri hormati pengorbanan ibu bapa.

    [Reply]

  23. noor hasnizam says:

    May 26th, 2010 at 2:44 pm

    siyes best lagu ni…ta penah dgr pown shahir nyanyi tp 1st time dgr mmg best suare dia..

    [Reply]

  24. Era Nisha says:

    May 26th, 2010 at 3:39 pm

    hello,abg shahir,lgu ni???best sgt2????pstikn wt lgu yg trbru lgi ea????

    and good luck?????

    [Reply]

  25. syasya says:

    May 26th, 2010 at 4:04 pm

    syahir you is the best …………..thaniah sbb jdi juara ………..OWANG PERAK YANG MENANG TAU???

    [Reply]

    MEIRA Reply:

    Yela 2 owang PERAK….Tahniah Syahir

    [Reply]

  26. syamimi says:

    May 26th, 2010 at 5:52 pm

    best gile

    [Reply]

  27. ganaz says:

    May 26th, 2010 at 8:32 pm

    xsdp..haha

    [Reply]

  28. ina says:

    May 27th, 2010 at 4:37 pm

    lagu shahir mmg bez gler la….i ske lagu dye…x bowink dngo nyew tiap2 ary..shahir mmg the bez la…go..go..shahir……

    [Reply]

  29. kasih nur firsya says:

    May 27th, 2010 at 4:48 pm

    memang best lagu ni

    [Reply]

  30. mizzblurr says:

    May 27th, 2010 at 5:43 pm

    :: beshhhhhh :: ibu pon suke lagu nih…..

    [Reply]

  31. shaz96 says:

    May 28th, 2010 at 1:43 pm

    shahir comel.. lagu nie best glew… best best best!!

    [Reply]

  32. feza says:

    May 28th, 2010 at 3:07 pm

    1st time dgr mmg rs nk nangis je…lagu ni mmg best la..tahniah!!!

    [Reply]

  33. nabila zawawi-gerik says:

    May 28th, 2010 at 4:46 pm

    aq feel giler wk2 dengor lagu tu…
    memg pergh la
    dh la penyanyinye pun dah cukup pakej
    menurut kate ADIBAH NOOR
    RESPECT LU BROOO!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    [Reply]

  34. ZUREN says:

    May 28th, 2010 at 8:16 pm

    Best giler lagu shahir nie…..wlau pown jiwang tp wt saye cair………!!good luck abg shahir.. I LUV U!!X SIA2 sye undi shahir….!

    [Reply]

  35. nur faizatul says:

    May 29th, 2010 at 10:32 pm

    kenapa tak balas?dah tido ke ?

    [Reply]

  36. June says:

    May 30th, 2010 at 5:02 pm

    shahir the best…minat sgt ngan shahir…lagu die mmg sesuai dgn jiwa die
    harap2 lepas ni ade lagu baru lagi tuk die yg meletup…
    shahir the best….

    [Reply]

  37. sahabat says:

    June 1st, 2010 at 12:56 pm

    Ingin mencari pendapatan lebih..
    Bayangkan dengan hanya bermodal RM50, anda dah pun memiliki sebuah perniagaan yg potensinya bukan sahaja di TEMPAT ANDA, malah satu Malaysia boleh tengok ‘kedai online’ anda.
    .
    Tahukah anda, untuk buka satu gerai jual nasi lemak pun, modal anda boleh mencecah RM2000-RM3000? Sewa tapak, bel…i stok, beli kertas bungkus. Adakah perniagaan jual nasi lemak boleh jamin untung RM2000-RM3000 kembali ke esokkannya??? Pasti jawapan anda tidak kan!?
    .
    Tahukah anda, modal anda kali ini utk satu perniagaan internet cuma RM50 sekali seumur hidup? Tahukah anda, dengan hanya dapat sekurangnya 2 pelanggan, kami bayar anda RM80, maksudnya anda dah balik modal + untung bersih RM30! nak cari 2 pelanggan SEUMUR HIDUP pun anda tak sanggup cuba?
    .
    Tepuk dada & tanya selera ok :)
    .
    Untuk maklumat lanjut,KLIK:http://www.bankrakyat.net/?ref=hassim

    [Reply]

  38. puterizarra says:

    June 2nd, 2010 at 12:29 pm

    lagu ni memang best meruntun jiwa i dengar lagu ni…………….good luck shahir………chayok………………………

    [Reply]

  39. JiJaH says:

    June 2nd, 2010 at 4:12 pm

    mnt shahirrrrrrrrr

    [Reply]

  40. farra imani says:

    June 5th, 2010 at 5:24 pm

    lagu neh memg sesuai tok org yg bru ptus cinta . hee , sebijik tekena dkt muka sendiri , hee :D

    [Reply]

  41. aImIeY says:

    June 5th, 2010 at 11:07 pm

    best lar SYAHIR ny…mnt gler…do the best among the best SYAHIR…

    [Reply]

  42. nick says:

    June 9th, 2010 at 3:11 pm

    saye ska ngat suara shahir……….best giler……

    [Reply]

  43. sdf says:

    June 17th, 2010 at 3:04 pm

    Biase je suara shahir ni..tak sedap pn..haha

    [Reply]

  44. siti nurhidayu says:

    June 17th, 2010 at 3:08 pm

    lagu shahir mmg bst cgt2..syg shahir

    [Reply]

  45. hanani says:

    June 17th, 2010 at 10:17 pm

    dengoorr lagu shahir x jemu pon….best..tenang je mendengoorrnyer..die patut jadi juara af8..klau die sempat masuk imam muda mesti die yg dpt gelaran juara imam muda…

    [Reply]

  46. nuruel aien says:

    June 19th, 2010 at 3:18 pm

    best giler…..lagu nie
    buat aq x jemu2 mndgr
    shahir kau lah idola ku…….
    hihi…

    [Reply]

  47. kyn says:

    June 23rd, 2010 at 5:59 pm

    best giler lagu ni… nak nangis bile dgr lgu ni …jiwang /maksud yg m’ndlm.. ALL THE BEST “SHAHIR”

    [Reply]

  48. SHAHIR CLUB says:

    June 23rd, 2010 at 6:05 pm

    Lagu yg pling best dlm af8 ..”i love this song so much”

    [Reply]

  49. Sheernea says:

    June 24th, 2010 at 12:47 pm

    Hahahaha. . .

    [Reply]

  50. khai says:

    June 24th, 2010 at 2:14 pm

    lagu ini mmg mempunyai pelbagai maksud yang mendalam…hayati lagu ini yang mmpunyai maksud cinta KETUHANAN dan cinta sesama insan……tahniah shahir kerana mnjadi juara….tegakkan perjuangan islam dimata dunia….takbir…..

    [Reply]

    anis Reply:

    Anis pun sokong Abg Khai….cinta 2 penting kan????Tahniah juga untuk Shahir kerana nenjadi juara AF…..(Cayok2)

    [Reply]

  51. eyni says:

    June 24th, 2010 at 4:50 pm

    x tau nape betty minat sgt lgu ni….siap undi byk2 lagi…..igt dah kemarut kawan ak sorg 2…haha…upe2 shahir ni mcn ni….x plak ak ikuti perkmbgn die ni…nsome ugk….hikhik….tapi yg warak 2 ak suka…..lau boleh kekalkan lah…..gud luck n take care……ak support always

    [Reply]

  52. eisha_guccigiro says:

    June 28th, 2010 at 5:28 am

    sangat suka lagu ini.. chaiiyyyoookkkk shahir..!!

    [Reply]

    sue Reply:

    bettul x33.heheehehe

    [Reply]

  53. DIJAH says:

    June 28th, 2010 at 10:47 pm

    DJAH TAK PENAH KENAL DIA,SEBELUM NIH…SEBAB DIJAH TAK DE ASTRO….N MASA YANG DIA MENANG TU PUN DIJAH CUMA TAU DRPD SURAT KABAR SBB MASA TU DIJAH KAT PLKN BALIK2 JEW MAK N ADIK2 DAH GILER LAGU NIH…..MULA2 DENGAR TU MEMANG MACAM PELIK SIKIT TAPI BILEW DAH LAMA DENGAR OK GAK LAGUNYA……SUARA DIA PUN LEH TAHAN!!! TAPI LAGU NIH MMG MKSDNYA MENDALAMLAH……KLU DGR BETUL2 LEH TERASA DALAM HATI…

    [Reply]

  54. nana says:

    June 29th, 2010 at 2:20 pm

    best la lagu abg shahir!!!!!!!!!

    [Reply]

  55. dang says:

    July 2nd, 2010 at 2:54 pm

    besh la lagu nie…
    menemui kebahagian dalam perpisahan…

    [Reply]

  56. anis says:

    August 2nd, 2010 at 7:46 pm

    Lagu Shahir best giler….kalau lar Anis bleh jumpe dgn Shahir kan best?????

    [Reply]

    azizah Reply:

    mcm nk meletup.bgi rnck giler.

    [Reply]

  57. sue says:

    August 10th, 2010 at 5:55 pm

    bessssssssssssssssssssssssssssssssssssst gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

    [Reply]

  58. sue says:

    August 10th, 2010 at 6:08 pm

    klu aq jdi ksih diye doh lame aq nyanyi ngan diye!

    [Reply]

  59. achik ezz says:

    August 13th, 2010 at 5:19 pm

    best lagu ni..kata2 yg mdlm..

    [Reply]

  60. qalida says:

    August 16th, 2010 at 3:26 pm

    bst gler mmang shair pandai nyani

    [Reply]

  61. awana says:

    August 31st, 2010 at 10:16 pm

    shahir nie ensem laaaaaaa………………………….

    [Reply]

  62. sarah_96 says:

    September 5th, 2010 at 2:33 pm

    best sgt2 shahir nie..I LOVE U…shahir yg trbaik pnya!!

    [Reply]

    syed ahmad muizzuddin Reply:

    ermmmm….sarah mcm mana nak tukar gambar bila kita komen??????please???????

    [Reply]

  63. syed ahmad muizzuddin says:

    September 12th, 2010 at 4:29 pm

    best sangat lagu niey!!!!tapi shahir harap bykkan lagi lagu!!

    [Reply]

  64. ARIA EMELIAA says:

    October 8th, 2010 at 1:45 pm

    Lagu nie khas cgt2 utk owg tgh ptos brcnte….lgu nie jge…ley kte kn erti cnte utk kte……..so,,,dgr lh lgu nieeee……

    [Reply]

    Nurhidayatul Asma Reply:

    BTUL,BTUL,BTUL….

    [Reply]

  65. Nurhidayatul Asma says:

    October 10th, 2010 at 11:14 am

    Hai Shahir,awk nie ensemlah.Tpi abg angkat saya lagi ensem.Jngan ambil hati ye.Mlawak jer…
    However,lgu nie mmang best sampai naik sakit telinga saya bila dengar kawan saya menyanyi hari2.Suara dia x sesedap suara awk.Suara awk mmang best dan merdu.Lps nie awk nyanyi lagu apa pulak?

    [Reply]

  66. Nurhidayatul Asma says:

    October 10th, 2010 at 11:17 am

    CAYALAH SHAHIR!!!!!!!

    [Reply]

  67. hairi bin samad says:

    October 10th, 2010 at 2:30 pm

    lagu ni best gila anak sy suka,org perak yop kejar yop….

    [Reply]

  68. Siti Nadlia Hassan says:

    December 23rd, 2010 at 12:26 pm

    Saya suka lagu nie…

    [Reply]

  69. 10 Post Tahun 2010 Yang Popular Di Zon Artis | Zon Artis says:

    December 30th, 2010 at 5:37 pm

    [...] 4. (Lirik Lagu) Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir AF8 [...]

  70. shaiza says:

    April 19th, 2011 at 5:46 pm

    hai sahahir… saya ada soalan untuk shahir… adakah shahir couple dengan adira??????

    [Reply]

  71. TIRAH says:

    April 30th, 2011 at 10:20 am

    SALAM…….SHAHIR KALAU ADA ORANG SUKA DEKAT SHAHIR TAPI BKAN SAYA .SHAHIR TERIMA TAK…………………TOLONG JAWAB SOALAN SAYA….

    [Reply]

Leave a Reply


Jika anda baru pertama kali meninggalkan respon, ianya akan melalui proses moderation terlebih dahulu. Oleh itu, anda tidak perlu klik SUBMIT untuk kali ke-2. Apa-apa pun, responlah dengan akal yang waras yer :D