(Gossip) Zahida Rafik Dah Jadi Isteri Datuk Shafie Apdal

Tuesday, September 21, 2010 13:33
Posted in category Gosip, Panas

ZAHIDA RAFIK KAHWIN

First of all korang kena take note yang ini hanya gosip sahaja ok. Sama ada ianya sahih atau tak, kena tunggu tuan punya body keluarkan kenyataan.

Gosip ini boleh dikatakan agak mengejutkan jugalah dimana Zahida Rafik dikatakan sudah berkahwin. Ya, sudah berkahwin dan nama yang dikaitkan dengan Zahida Rafik tu ialah Datuk Shafie Apdal, Menteri di Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.

ZAHIDA RAFIK KAHWIN DENGAN DATUK SHAFIE APDAL
Datuk Shafie Apdal

Menurut sumber yang masih tak boleh dipercayai, Zahida Rafik dan Datuk Shafie Apdal dikatakan berkahwin sebulan yang lalu iaitu sebelum masuknya bulan Ramadhan. Perkahwinan tersebut pula dibuat di London dan dilakukan secara tertutup.

Hurm.. Kami taknak komen apa-apa pasal ni sebab dah nama pun gosip kan. Bukan boleh percaya sangat. Tapi kalaulah ianya betul, tahniah kami ucapkan. Cumanya, kenapa nak sembunyi-sembunyi? Takkan nak ikut langkah Bung Mokhtar dan Zizie Ezzete?

Sumber gosip: Forum Cari

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

32 Responses to “(Gossip) Zahida Rafik Dah Jadi Isteri Datuk Shafie Apdal”

  1. Azizwan says:

    September 21st, 2010 at 2:27 pm

    eh eh.. biar betul? mcm tak percaya je.. tp tak mustahil juga ni. huhu.. kalau betul, tahniah le yer..

    [Reply]

  2. cintan says:

    September 21st, 2010 at 2:32 pm

    tahniah lah tuk kalian..smoga dapat mbimbing isteri mjadi isteri solehah n tutup smua urat2 yg sedia tbuka tu…

    [Reply]

  3. midlle says:

    September 21st, 2010 at 4:42 pm

    btl2..bimbing ke jalan yg benar…yg diredhai Allah…..

    [Reply]

  4. zek says:

    September 21st, 2010 at 8:48 pm

    memang afdal le dia nikah dgn anak pak apdal

    [Reply]

  5. niza says:

    September 21st, 2010 at 11:52 pm

    rakyat di dahulukan….bini muda di utamakan….

    [Reply]

  6. zara says:

    September 22nd, 2010 at 1:42 pm

    ia ker….saya suka mendengarnya kalau betul…dtk shafie pun baik orgnya…CONGRATULATION FOR BOTH OF U…

    [Reply]

  7. don says:

    September 23rd, 2010 at 9:54 am

    bini ke-berapa? datuk ni dari mana?

    [Reply]

    smile Reply:

    ke 2..datuk dr semporna sabah…

    [Reply]

  8. Syawalseni Ash says:

    September 23rd, 2010 at 2:27 pm

    misi integrasi nasional kot.. vs Sabah dan Semenanjung.. siapa lagi selepas ini?

    [Reply]

  9. Jacques says:

    September 23rd, 2010 at 4:53 pm

    Satu je nak pesan…. Betul ke? Kalo buat kenyataan… selidik dulu, jangan sampai jadi fitnah, dosa dengan Allah boleh mintak Allah ampun, dosa dengan manusia??? Jangan harap diampunkan kalau manusia tu x maafkan..Jgn kerana keghairahan gossip di dunia yang sedikit, kita jadi AHLI NERAKA…na’udzubillah…

    [Reply]

  10. Azmi DHM says:

    September 23rd, 2010 at 8:40 pm

    ni btul ke? klu tak betul jadi fitnah, dosa bawak mati

    [Reply]

    Zon Artis staff Reply:

    Azmi DHM samada betul atau tak, itu kami tak pasti.. dan sebab itu kami katakan yg ianya hanyalah GOSSIP atau dalam bahasa yg mudah difahami, khabar angin sahaja.. malah jika baca artikel kat atas tu, takda satu ayat pun kami mengesahkan perkara ni..

    [Reply]

    NKNM Reply:

    Kalau dah tak tahu benar atau tidak, buat apa ditulis dalam blog. Benda tak pasti tak usah di paparkan.

    [Reply]

    pro@kontra Reply:

    klu dah nama gosip @ khabar angin, buat apa nak paparkan. awak tak fikir ke kesannya kpd keluarga beliau. penyokong2 beliau? lg2 musuh politik bliau, gosip ini akn jd senjata mnyerang beliau di parlimen.awak kna fhm politik mcm mn.

    lg satu, isu ini sdh tsbr di kwsan bliau, org kg da ckp mcm2. tidak kah pkara ini mnybbkn prasangka kpd bliau, reputasinya?

    [Reply]

    Akuni Reply:

    nama pun gossip. kalau dah sahih, tu bukan gosip. tu fakta. kalau gosip pasal artis lain suka pula ko baca. sbb kalo ko tak suka ko takkan masuk sini kan?

  11. pok pok sabaha.. says:

    September 23rd, 2010 at 11:04 pm

    wwaw..wow..canti sama padan la masa dtuk safie muda dulu kali ya…apa2 pun 1 malaysia 1 isteri…SETI hanya pd 1 macam PM.DR.M..n DR.Siti ASma..bru telada baik…..mana2 je yg org sakit hati da….hihihih

    [Reply]

  12. husin says:

    September 24th, 2010 at 12:20 am

    orang dah kata gossip, gatal nak baca gak pastu tanya lak btl ke tak pastu jatuh hukum lak halal haram. apa punya bodoooooo da. bahasa melayu pun fail!

    [Reply]

  13. kayu manis says:

    September 24th, 2010 at 12:50 pm

    dua dua kan artis, satu artis filem satu artis politik. orang semenanjung barat kata, birds of a feather pluck together

    [Reply]

  14. Jacques says:

    September 24th, 2010 at 3:17 pm

    Salam.. Inilah masalah manusia akhir zaman, percaya kpd perkara2 yg boleh membawa kpd kehancuran kehidupan sesama manusia. Harap kita semua dijauhkan daripada fitnah yg membawa kpd azab Api Neraka. Na’uzubillah Min Zalik…

    [Reply]

  15. Lepat says:

    September 24th, 2010 at 3:32 pm

    Lembab la gossip ni. Ada yg lag advance kata diorang dah kahwin dan Ada anak. Bukan diorang dah kahwin lama dah ke. Yang mana nak percaya ni

    [Reply]

  16. Pisang tanduk says:

    September 24th, 2010 at 3:44 pm

    Biar betul lepat maklumat saya dah Ada 2 org anak besekolah kat London…tak kan kahwin pun nak dijadikan isu..namun begitu kebiasaannye manusia ni aib org nampak tapi kesilapan sendiri buat tak nampak….terkini saya dapat maklumat ada pemimpin tertinggi politik dari negeri dibawah bayu berkahwin di Australia tapi bukannya Sapie tu…. Siapa ittew?

    [Reply]

  17. Lychee says:

    September 24th, 2010 at 8:09 pm

    Yg ni mengaibkan org ni. Siapa yg nak tanggung dosa memfitnah org ni. Porak peranda umah tangga shafie ni org yg memulakan cerita dan yg membawa cerita x betul tu tanggung la dosa. Bukannya sorang dua baca cerita fitnah ni….berpuluh ribu. Jadi kat diri sendiri baru tau. Aku doakan kalau tak mak, bini, atau anak pompuan pemula cerita ni akan terkena karutan dia sendiri.

    Kpd sedare husin…. Fitnah n gossip tu 2 benda yg sama cuma nama je berbeza. Kalau kau org Islam mesti pernah dengar hadith sahih psl dosa memfitnah tu lagi besar dr dosa membunuh. Takut le Islam pada nama je

    [Reply]

  18. GOSSIP ZAHIDA RAFIK KAHWIN DENGAN DATUK SHAFIE APDAL TIDAK BETUL | Zon Artis says:

    September 24th, 2010 at 8:16 pm

    [...] gossip Zahida Rafik dah jadi isteri Shafie Apdal yang kami tuliskan sebelum ini terjawab sudah yang mana ianya tidak benar sama sekali apabila [...]

  19. mat bon says:

    September 25th, 2010 at 4:32 pm

    dah jodoh dan rezeki la kan (ungkapan biasa oleh artis2 dpt kawin ngan org kaya)….tapi kalau jodoh ngan bukan datuk/vip or orang sengkek tu bukan rezeki or jodoh…tu cari bala…di doakan bukanlah kawin kontrak…….hahahahahahaha

    [Reply]

  20. NKNM says:

    September 26th, 2010 at 8:07 am

    Setahu saya Datulk Shafie Apdal hanya ke London selepas Raya baru2 ni. Maknanya kalau dakwaan kata beliau berkahwin sebulan sebelum puasa, maknanya gosip itu adalah karut marut. Pokoknya cerita ini tidak benar dan fitnah semata-mata.

    [Reply]

  21. sadique says:

    September 26th, 2010 at 10:44 am

    Ana tata heran… ana tata nampak pun ini cuma join grup sedikit-sedikit nanti jarang-jarang boleh teuskan tapi kadang-kadang, kalau betul cerita ucapan tahniahlah kepada mereka, itu menunjukkan kelaki-lakian

    [Reply]

  22. mattanjo says:

    September 26th, 2010 at 10:54 am

    Saya kenal benar Dato Shafie Apdal, sebelum puasa dia berada di Sabah di kawasan beliau Semporna. Saya memang tak percaya beliau berkahwin di London, betullah kata orang lidah ini lebih tajam daripada pedang dan fitnah itu lebih jahat daripada membunuh… kenyataan sudah jelas ….apa tujuan gossip ini ?

    [Reply]

  23. loner says:

    September 30th, 2010 at 5:16 pm

    emmm….apahal nk sibuk2….mmg bro Shafie layak nk nambah…lg pn mampu….brbnding jntn2 yg terang2 dak mampu dzahir batin,ttp brlagak nk juga…last2 niaya umat jer….so,syabas datuk…teruskan…n smoga dpt memberi hidayah kpd sesapa yg sepatutnya…rasanya datuk bleh jd roll…..mulut manusia mmg gtu…kejap jer tuuu….sy sokong jerr mana yg baik…n mmg baik pun sbb spesis prmpuan makin gering persaingan sbb spesis jantan macho makin pupus….only the best wins….

    [Reply]

  24. juha@yahoo.com says:

    April 26th, 2012 at 4:29 pm

    c shafie afdal tahun lepas dia buat kenyataan dan mengatakan PAS parti parti ajaran sesat…sial ni punya menteri umno x nak mamposs..

    [Reply]

  25. sang singa belanga says:

    April 27th, 2012 at 12:32 am

    soalnya bukan mampu ke tak mampu……nabi dah pesan bila nak buat isteri:-
    1) Kerana rupa paras nya kah!!
    2) Kerana keturunan nya kah!!
    3) Kerana hartanya kah!!
    4) Kerana UGAMAnya kah!!

    Kalau betol dah ambik jadi isteri ke 2….sudah terang lagi bersuluh…..ambik hak dunianya saja..hehe

    [Reply]

  26. nurhuda says:

    May 2nd, 2012 at 12:19 pm

    eloklah mereka kawin,,tak kiralah kat mana pun,asalakan halal

    [Reply]

Leave a Reply


Jika anda baru pertama kali meninggalkan respon, ianya akan melalui proses moderation terlebih dahulu. Oleh itu, anda tidak perlu klik SUBMIT untuk kali ke-2. Apa-apa pun, responlah dengan akal yang waras yer :D