(AF8) Ain Gagal Ke Konsert Final, Tersingkir Di Minggu Ke-9

Monday, May 17, 2010 1:38
Posted in category Gambar, General

AIN AF8, AKADEMI FANTASIA 8, KONSERT AKHIR AF8, KONSERT FINAL AF8, SIARAN LANGSUNG KONSERT AKHIR AF8, SIARAN LANGSUNG KONSERT FINAL AF8

Nampaknya, harapan ramai peminat untuk melihat Ain beraksi di pentas final Akademi Fantasia musim ke-8 ini hanya tinggal harapan apabila Ain diumumkan sebagai pelajar yang terpaksa meninggalkan Akademi sekaligus menjadikannya sebagai pelajar terakhir yang tersingkir pada AF musim ini.

Dengan tersingkirnya Ain daripada Akademi, bermakna hanya 5 pelajar sahaja yang akan beraksi di pentas final iaitu Adira, Iwan, Daus, Maulana dan juga Shahir. Tahniah buat mereka berlima.

Untuk info, konsert final AF8 akan berlangsung pada 22 Mei ini di Stadium Putra, Bukit Jalil. Bagi korang yang tak dapat pergi, korang boleh melihat siaran secara langsung melalui Astro Ria (saluran 104) di rumah anda.

JOM TEKA: SIAPAKAH YANG AKAN BERGELAR JUARA UNTUK AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-8 INI?

Related Posts with Thumbnails
You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Responses to “(AF8) Ain Gagal Ke Konsert Final, Tersingkir Di Minggu Ke-9”

  1. ishak says:

    May 17th, 2010 at 4:00 am

    hem ain tersingkir sedih gila aha

    [Reply]

    ina Reply:

    xsedih p0n… lagi sronok ade laa………..

    [Reply]

  2. llana says:

    May 17th, 2010 at 8:15 am

    pasal org tegur tak nak dgr.main ckp lepas je..tak leh lah bls komen juri tue ngan kata2 riak…Adlin komen tue ada baiknya juga sebagai org lama dlm industri. . belum artis dah tak nak dgr teguran. kalu nak masuk dunia ni semata2 nak jaga and puaskan hati sendiri, silap lah.dunia artis banyak cabaran. jgn kerna mulut badan binasa. belajar jadi humble hormat org. pasti akan berjaya mcm ct nurhaliza, jac. kalu riak mmmm alamatnya jadi saman sana sini lah! apa2 pun ain gud luck. semoga ko tak menjadi sebahagian dari graduat AF yg jadi artis majalah je. bagus juga realiti tv ni, bole mendedahkan true color org. mula2 undi ain.tapi lama2 tak suka ngan kata2 yg kuar dari mulut, nah skrg jadi Afundi sahir!

    [Reply]

  3. Nono says:

    May 17th, 2010 at 9:12 am

    Daus & Adira akan bersaing untuk Juara AF8 kalo Shahir ne x masuk balik..erm strategi Norman menjadi coz nak jadikan pelajar Sekenhand/AF Masuk jd Juara Tahun ne.Satu perkara yg amat memalukan bagi AKademi Fantasia sekiranya Shahir ne Juara..Takkan nak follow langkah Pengetua jugak yg dpt forthhand tu..heheheheee Buat Semua Voters Afundi lah org baru untuk jd Juara..jgn jadikan AFMASUK sbg juara..AKADEMI FANTASIA AKAN HILANG PERSONA NYA..

    [Reply]

    lady ayu Reply:

    tul tu , tak pasal2 lak jadi cam nie… dulu iwan yg popular sbb rupa skang shahir lak…tapi dh rezeki die nk uat cam ner, hrap2 jgan jdie cam mawi, mule die lah no.1, tpi skang no. baper pon dh tak tau… sampaikan mase abpbh otoharie pon arg dok buuu die…sian cam tu jadie nyer…

    [Reply]

  4. lady ayu says:

    May 17th, 2010 at 3:24 pm

    aku suke shahir ,tpi tkut la klau die jdi juara sbb nnti ramai yg suker kat die…hohoho so afundi adira as a juara af8 nie k…

    [Reply]

    seri Reply:

    wat?cara meraih undi yang bodoh.kalau nak bg shahir menang tu bgtau ja.

    [Reply]

  5. mimiy says:

    May 17th, 2010 at 3:57 pm

    sedihnyer..ain tersingkir…tak dapat la tngkk ain nnti final…

    [Reply]

    neta Reply:

    cedih gak ain tsingkir……….tp nk bt mcm mna bkn rezeki dia ke final..

    [Reply]

  6. ina says:

    May 17th, 2010 at 7:15 pm

    s0, tinggal lah adira sorang prompuan…………mmg aku nk ain yg tersingkir p0n…….

    [Reply]

  7. mi3ch4z says:

    May 17th, 2010 at 8:37 pm

    mimiy: aku pun frust ain tersingkir. so now stop vote for af8, simpan duit beli album ain plak ;)

    [Reply]

  8. nurul says:

    May 18th, 2010 at 10:05 am

    love you shahir,,,
    do da best

    [Reply]

  9. anak malaysia says:

    May 18th, 2010 at 1:58 pm

    biasalah tue..adat permainan..

    [Reply]

  10. alin says:

    May 18th, 2010 at 4:58 pm

    aku mmg frust ain kluar, spatutnye maulana yg kluar sb tiap2 mmgu bwa lagu rntak yg same jew……… x mncbrar langsung…. ain kluar aku pun x lyn af g….. sb xde lg sore yg best utk ddngr……… apsal la mamat yg tnjuk best 2 leh g final…. sbranye ain x brlgak pun yg brlgak adalh si maulana 2……. dia rsa sore n prsmbahan dia yg best, dia xtau yg prsmbahan dia hancur mcm sial………… pe pn gd luck ain

    [Reply]

  11. seri says:

    May 19th, 2010 at 12:37 am

    Ain wajar diberi AFmasuk.bertanding secara adil. most Malaysian tgk pada rupa. that is why shahir was selected..he still has good voices tapi compared with ain,alif..better lagi mereka..tapi org menilai pada sapa yg menonjol time konsert.sapa yg gelek,sapa yang lompatlompat.SO,itulah artis Malaysia

    [Reply]

  12. CIE says:

    May 19th, 2010 at 1:59 pm

    cemuih..sume kurg berbakat..bez mentol TV3 ag..

    [Reply]

  13. ayg says:

    May 20th, 2010 at 4:02 pm

    sedih ain terkeluar..ptt’e si iwan tu da ar xde suare arapkn muke je ar..bkal2 ikut jejak lngkah dafi la tu..arap muke je lbih..lgu2 dy pn biase2 je..dy untung dpt pengetua norman sbb norman pndai bg lgu..hmmm

    [Reply]

  14. chekde says:

    May 21st, 2010 at 4:53 pm

    Selepas ain tersingkir….af dah jadi lemau …memang tak tengok dah…..konset final….hmmm…. tak yah tengoklah….. baik buat keje lain yang berfaedah……..

    [Reply]

  15. Jaiudin says:

    May 22nd, 2010 at 8:58 pm

    Adira yang layak jadi juara AF8. 2 orang mamat perasan tu harafkan rupa jer. Nyampah. Mamat sorang ni pula tak habis2 dipromo lebih2 oleh AF8, asyik bawa lagu rentak yg sama jer. Konon suara dia le yang paling macho, poorah!!!. Mamat sorang lagi tu, tak habis2 dengan lompat kataknya. Persembahan best konon, Aznil sorang jer yang perasan sangat dgn dia nie. Sore dia hancusss. Aznil sorang juga le yang minat sangat mamat nie.

    [Reply]

  16. ar_dad says:

    May 28th, 2010 at 1:20 am

    Walau pun Ain kalah tp percayalah die akn dpt bersaing dlm dunia komersial hiburan setanding dgn Faizal Tahir yg baru atau setara dgn kehebatan Dato Siti Nurhaliza yg dah lama mantap hingga kini. Suaranye unik cuma gaya n personaliti perlu naiktaraf hingga dpt perhatian pengeluar dan pencipta dunia muzik tanahair. Inilah harapan dan masa depan bg Ain. Semoga berjaya klak.

    [Reply]

  17. ver0_ria^g0dziLLa^ says:

    June 22nd, 2010 at 4:21 pm

    I LUV U AIn

    [Reply]

Leave a Reply


Jika anda baru pertama kali meninggalkan respon, ianya akan melalui proses moderation terlebih dahulu. Oleh itu, anda tidak perlu klik SUBMIT untuk kali ke-2. Apa-apa pun, responlah dengan akal yang waras yer :D